Massagestol Test 2023: Bäst i test

massagestol

Innehåller annonslänkar question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Med en massagestol kan du få bra och lindrande massage hemma i ditt eget vardagsrum. Vilken massagestol har vi utsett som bäst i test?

På senare tid har det blivit väldigt populärt med diverse massageprodukter.

Massagestolar är inget undantag. Det verkar helt enkelt som att fler och fler människor inser att man inte nödvändigtvis måste betala dyra pengar till en terapeut varje gång man vill ha en behandling.

Jämfört med massagepistoler ger en massagestol en mycket mer djupgående och lindrande behandling. En massagestol är därför ett bra alternativ för dig som vill få en behaglig helkroppsmassage i hemma i ditt eget hem.

Nackdelen med massagestolar är att de är relativt dyra. Vi har därför sammanställt det här testet för att hjälpa dig att hitta en bra massagestol. Vilken produkt har vi utsett till bäst i test?

Test av massagestolar: Våra rekommendationer

Sammanfattningsvis är detta rangordningen i vårt test. Du kan läsa mer om varje massagestol längre ner i artikeln!

 1. BÄST I TEST - Mazzetti Pro
 2. BÄSTA PREMIUMVAL - Witt Premium Smart 3D
 3. inSPORTline Mateo
 4. inSPORTline Carlita

arrow-downSå här bedömer vi produkterna

När vi bedömer produkter försöker vi testa dem i verkligheten. I de fall då detta inte är praktiskt eller ekonomiskt möjligt för oss att testa produkterna i verkligheten baserar vi vårt omdöme på ett antal olika kriterier.

Dessa kriterier är exempelvis pris, specifikationer, kundomdömen, recensioner av nätbutiken, garantitid, utformning och externa tester. Vi understryker att flera av produkterna i våra recensioner inte har testats av oss i verkligheten. Produkterna som ingår i våra recensioner är utvalda från nätbutiker med affiliateprogram, där en viss provision betalas per köp.

Rangordningen i våra tester avspeglar redaktionens och skribentens personliga åsikter om de olika produkterna.

1. Mazzetti

BÄST I TEST - Mazzetti Pro

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Mazzetti Pro Test
Antal luftkuddar: 80 Antal massagekulor: 24 Värmefunktion: 40 - 50°C Automatiska massageprogram: 8 Manuella massageprogram: 16 Effekt: 150 W Produktvikt: 123 kg Maximal brukarvikt: 200 kg

Mazzetti Pro är en förbättrad version av sin föregångare och den lämnar ingen besviken. Genomgående hög kvalitet!

Massage

Mazzetti Pro massagestol levereras med hela 80 väl utplacerade massagekuddar. Dessa ger möjlighet till en bra kompressionsmassage, och du får en behaglig och lindrande helkroppsmassage.

Massagekuddarna är noggrant placerade så att de muskelgrupper som vanligtvis känns stela och styva får effektiv behandling. Kuddarna är centrerade kring både axlar, nacke, rygg och ben. Dessutom finns det några kuddar nere vid fötterna.

På det hela taget ger den en bra kompressionsmassage för hela kroppen. Det gillar vi!

Dessutom är Mazzetti Pro utrustad med 24 inbyggda massagekulor. Precis som med massagekuddarna är även dessa jämnt fördelade i stolen. Detta ger bra massage från flera olika vinklar, och överlag gör Mazzetti Pro ett mycket bra jobb med att massera stela och ömma muskler!

Massageprogram

Vi på redaktionen uppskattar stort att Mazzetti Pro levereras med både automatiska och manuella massageprogram.

I vårt test av massagestolar utmärker sig Mazzetti Pro särskilt när det kommer till programutbudet. Här hittar du 8 automatiska och 16 manuella program!

Om du väljer att använda dig av de automatiska programmen hittar du ett bra urval bland de olika lägena. Här finns bland annat enkel massage, kontorsläge, smärtlindring, energiläge och sömnläge!

I praktiken får du många olika valmöjligheter så att du kan anpassa massagen efter behov.

Långa arbetsdagar? Då rekommenderar vi kontorsläget som mjukar upp stela och styva muskler. Eller vill du kanske bara koppla av och njuta av en lugn och behaglig massage? Då är sömnprogrammet det perfekta alternativet!

Värmefunktion

Som så många andra massagestolar kan du även i Mazzetti få uppvärmning .

Värmeelementen är placerade runt musklerna i ryggen och underkropp, och den här behandlingen lämpar sig särskilt väl för dig som vill mjuka upp muskulaturen och öka blodgenomströmningen.

Uppvärmningsfunktionen har en temperatur på 40-50 °C.

Användarvänlighet

Man får leta länge för att hitta en mer användarvänlig massagestol än Mazzetti. Här har tillverkaren verkligen tänkt på användaren, och resultatet är en massagestol som är enkel att förstå sig på.

Det första som slår oss är den behändiga kontrollpanelen. Här kan du hantera alla funktioner för massagestolen, och du hittar snabbknappar för läge, hastighet och värmefunktion.

Via kontrollpanelen kan du också enkelt ställa in vinkeln på massagestolen. Detta är perfekt när du vill luta dig tillbaka och bara slappna av. Prova också Zero Gravity-funktionen, som lyfter upp benen så att din kropp ligger horisontellt.

Den inbyggda funktionen för helkroppsskanning är också väldigt användbar. Denna funktion anpassar automatiskt behandlingen till den person som sitter i massagestolen. Ett stort plus!

Dessutom är den integrerade Bluetooth-anslutningen väldigt välkommen. Med denna kan du enkelt ansluta mobilen till de integrerade högtalarna och lyssna på bra musik under behandlingen.

Givetvis levereras Mazzetti också med en egen fjärrkontroll!

Konstruktion

Massagestolar tar en hel del plats, och Mazzetti är inget undantag. Massagestolen är 126 cm lång, 79 cm bred och 117 cm hög.

Produktvikten är ändå inte orimligt hög. Stolen väger totalt 123 kg och klarar en maximal användarvikt på 200 kg. Här kan alla få en bra och lindrande massage!

Sammanfattning

Mazzetti är ett bra alternativ för den som är mån om både pris och kvalitet. De förinstallerade massageprogrammen är mycket praktiska och helhetsintrycket är mycket bra!

Fördelar

 • Många massagekuddar och massagekulor.
 • Bra urval av massageprogram.
 • Hög maximal användarvikt.
 • Värmefunktion.
 • Användarvänlig kontrollpanel.
 • Zero Gravity-funktion.
 • Inbyggda högtalare.
 • Transporthjul.

Nackdelar

 • Något högre pris än vissa andra modeller.

2. Witt Premium Smart 3D

BÄSTA PREMIUMVAL - Witt Premium Smart 3D

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Witt Premium Smart 3D
Antal luftkuddar: 60 Värmefunktion: 40 - 50°C Bluetooth-högtalare: Ja Automatiska massageprogram: 8 Effekt: 220 W Produktvikt: 168 kg

Man får leta länge innan man hittar en mer konsekvent konstruerad massagestol än Witt Premium Smart 3D. Den är rakt igenom av hög kvalitet!

Massage

Det första som slår oss är att Witt Premium Smart 3D har hela 60 massagekuddar. Detta sopar praktiskt taget bort varenda konkurrent från banan, och här får du helt enkelt en superbra massage för hela kroppen.

När du sätter dig i stolen kommer den automatiska Body Scan-funktionen anpassa behandlingen efter din längd, kroppsform och vikt. Därmed kan punktbehandlingen genomföras på absolut bästa sätt.

Det finns också 8 förinstallerade program på massagestolen. Urvalet är bra, med allt från hård till mjuk och lindrande massage.

 • Rygg och ländrygg. Det här programmet fokuserar på ryggen och ländryggen. Perfekt för dig som plågas av ömma och stela muskler i de här områdena.
 • Nacke och axlar. Skräddarsytt program för stel muskulatur i nacke och axlar.
 • Skonsam for ryggen. Ytterligare ett program som passar dig med ryggproblem. Massagen är lugn och skonsam.
 • Hela kroppen. Perfekt alternativ om du inte har några specifika problemområden utan bara vill ha en riktig helkroppsmassage.
 • Avslappnande. Det avslappnande programmet gör gott efter en hård arbetsdag. Här är det inga svårigheter att somna!
 • Komfort. Lite mer tryck än det avslappnande programmet, men ändå lugnt och behagligt.
 • Full kompression. Här används alla 60 massagekuddarna. Rejäl lufttrycksmassage!
 • Snabb. Perfekt när du har ont om tid. Snabb och enkel massage!

Dessutom kan du enkelt ställa in massagehastigheten på hela 5 olika nivåer. Intensiteten kan justeras på 3 olika nivåer.

Vi på redaktionen uppskattar också stort den smarta SL-formen. Den L-formade kurvan ger en bra och avslappnande ställning, medan S-kurvan ser till att ryggraden hålls i rätt position under hela behandlingen.

Slutligen vill vi också nämna Zero Gravity-funktionen. Denna kan du enkelt aktivera via fjärrkontrollen och den för effektivt upp dina ben till brösthöjd. Bekvämt!

Värmefunktion

Witt Premium Smart 3D har givetvis en inbyggd värmefunktion. Denna är särskilt lämplig för att mjuka upp spända och stela muskler.

Temperaturen kan ställas in på 40-50 °C.

Användarvänlighet

Witt Premium Smart 3D är verkligen en användarvänlig massagestol.

Nackstödet kan enkelt justeras så att det passar dig och din kropp, och vid armstöden finns en praktisk kontrollpanel. Här finns snabbknappar för att justera positionen för både ryggstöd och ben, samtidigt som du enkelt kan aktivera Zero Gravity-funktionen.

Om du vill kan du också använda den integrerade röststyrningen. Detta har vi inte sett hos någon av de andra massagestolarna och är ett stort plus i vårt test.

Dessutom vill vi nämna de integrerade Bluetooth-högtalarna. Här är det enkelt att lyssna på bra musik medan behandlingen pågår!

Konstruktion

Här är det hög kvalitet i alla avseenden.

Ramen verkar vara mycket robust och praktiskt taget vem som helst kan använda sig av den här massagestolen.

Med en så kraftig ram går det dock inte att undkomma att massagestolen är lite tung. Stolen väger totalt 168 kg, vilket är relativt mycket jämfört med många andra massagestolar.

Sammanfattning

Witt Premium Smart 3D är alternativet för dig som vill ha kvalitet rakt igenom. Här får du allt du behöver när det gäller smarta funktioner, och de 60 luftkuddarna ger en fantastisk kompressionsmassage!

Fördelar

 • 60 massagekuddar.
 • Zero Gravity-funktion.
 • Integrerade högtalare.
 • Röststyrning.
 • Användarvänlig.
 • Många program.
 • Enkel drift.

Nackdelar

 • Aningen högt pris.
 • Väger mycket.
 • Massagestolen är ganska stor.

3. inSPORTline Mateo

inSPORTline Mateo

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
insportline mateo
Antal luftkuddar: 98 Värmefunktion: 40 - 50°C Automatiska massageprogram: 8 Manuella massageprogram: 5 Effekt: 220 W Produktvikt: 140 kg Maximal brukarvikt: 150 kg

Massagestolen Mateo levereras av den välkända tillverkaren inSPORTline, som har lång erfarenhet av tillverkning av träningsapparater.

Massage

InSPORTline Mateo kommer med 98 inbyggda massagekuddar. Dessa kuddar ger en bra kompressionsmassage och är strategiskt placerade så att hela kroppen får behandling.

inSPORTline Mateo har dessutom lovordats för det bra trycket från massagekuddarna. Samtidigt kan du enkelt välja om massagen ska utföras på hela kroppen eller till exempel bara på benen eller ryggen.

Via fjärrkontrollen kan du också ställa in att massagestolen ska utföra 5 olika typer av massage. Massagetyperna som erbjuds är shiatsu, knådande, flex- och knackande massage samt kombinerad knådande och flex-massage

Massageprogram

InSPORTline Mateo kommer med totalt 13 massageprogram. 8 av dessa massageprogram är automatiska, och de resterande 5 programmen är manuella.

Bland de 8 automatiska massageprogrammen hittar du lägen för lindrande massage, komfortmassage, lätt massage, snabb massage samt massage för både under- och överkroppen.

I praktiken får du därmed ett bra urval, och du kan lätt hitta ett massageprogram som passar dig och dina behov.

Värmefunktion

Precis som de flesta andra massagestolar på marknaden har även inSPORTline Mateo en egen värmefunktion.

Den infraröda värmekällan i stolen ger en maximal temperatur på 40-50 °C. Detta är i nivå med de bästa premiummodellerna på marknaden!

Uppvärmningsfunktionen hjälper till att mjuka upp stela och styva muskler samtidigt som blodflödet till musklerna ökar.

Användarvänlighet

Med inSPORTline Mateo får du relativt många valmöjligheter när det gäller massageprogram och andra inställningar.

inSPORTline Mateo är utrustad med en praktisk LED-skärm. LED-skärmen sitter precis bredvid armstödet så att du enkelt kommer åt den medan massagen pågår.

För att ändra inställningarna på massagestolen kan du helt enkelt använda LED-displayen. Användarvänlig!

Konstruktion

När det kommer till storleken på inSPORTline Mateo är det inget som sticker ut. Storleken är genomsnittlig jämfört med andra massagestolar och vikten är 140 kg.

Det slitstarka konstlädermaterialet ser också till att klädseln inte slits ut i första taget och man slipper också de klassiska märkena efter slitage på armstöden.

Sammanfattning

inSPORTline Mateo erbjuder många valmöjligheter för olika massageprogram. Bland de 8 automatiska massageprogrammen hittar du lägen för lindrande massage, komfortmassage, lätt massage, snabb massage samt massage för både under- och överkroppen!

Fördelar

 • Många massagekuddar.
 • 8 automatiska program.
 • Automatisk anpassning av massagekuddarna.
 • Värmefunktion.

Nackdelar

 • Lite hög vikt.
 • Högt pris.

4. inSPORTline Carlita

inSPORTline Carlita

3.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
insportline carlita
Antal luftkuddar: 20 Värmefunktion: 40 - 50°C Automatiska massageprogram: 8 Manuella massageprogram: 5 Effekt: 120 W Produktvikt: 90 kg Maximal brukarvikt: 150 kg

inSPORTline Carlita liknar i mångt och mycket sin systermodell inSPORTline Mateo. Är helhetsintrycket lika bra för den här stolen?

Massage

inSPORTline Carlita kommer med totalt 20 massagekuddar. Jämfört med den dyrare modellen, insportline Mateo, finns det färre massagekuddar på denna utgåva.

Massagetyperna som erbjuds är shiatsu, knådande, flex- och knackande massage samt kombinerad knådande och flex-massage Massagetyperna kan enkelt väljas via den integrerade fjärrkontrollen.

Massageprogram

inSPORTline Carlita kommer med totalt 13 massageprogram. 5 av massageprogrammen är manuella, och de resterade 8 programmen är helautomatiska.

De 8 automatiska programmen är bland annat komfort, avslappning, tryckreduktion, nacke / axlar och rygg / midja.

Utöver detta kan du välja mellan 3 olika kompressionsmassager och 3 olika massagehastigheter och intensitsnivåer för massagen.

Värmefunktion

Trots att inSPORTline Carlita inte är någon av de mest funktionsrika massagestolarna på marknaden har den likväl en inbyggd värmefunktion.

Som i så gott som alla andra massagestolar ger värmefunktionen en temperatur på 40-50 °C. Detta är tillräckligt och lever upp till våra förväntningar!

Användarvänlighet

Som vi redan nämnt är inSPORTline Carlita en relativt enkel massagestol, och detta återspeglas tursamt nog också i användarvänligheten.

Fjärrkontrollen ser ut att vara lättanvänd och den har relativt få knappar att hantera. Den praktiska LED-displayen ger också överblick över de aktuella inställningarna och temperaturen för värmefunktionen.

Vi på redaktionen sätter också stort värde på Zero Gravity-funktionen, som i praktiken innebär att hela din kropp ligger horisontellt. Bekvämt!

Sammanfattning

inSPORTline Carlita är en enkel massagestol. Stolen levereras med 20 massagekuddar!

Fördelar

 • Zero Gravity-funktion.
 • Värmefunktion.
 • 8 automatiska massageprogram.

Nackdelar

 • Få massagehuvuden.

Massagestol – Villkor för testet

Massasjestol

Funktionsnivå: Många massagestolar har långt fler avancerade funktioner än andra massageprodukter på marknaden.

Ofta finns det stöd för både tryck-, shiatsu-, vibrations- och punktmassage.

De mest användarvänliga modellerna kommer också med en egen fjärrkontroll och en överskådlig kontrollpanel. Vissa har till och med stöd för Bluetooth-anslutning!

I vårt test får produkten ett stort plus om massagestolen har många olika funktioner.

Hastighet

Inställningar för hastighet: Överlag är det positivt om massagestolen gör dig möjlighet att anpassa behandlingen med hjälp av olika hastighetsinställningar.

I praktiken innebär det att du kan variera behandlingen beroende på hur hård massage du vill ha. Perfekt för dig som gillar både hård och mjuk massage!

Innebygde programmer

Integrerade program: I de flesta massagestolar kan man växla mellan olika behandlingsprogram.

Dessa program är ofta skräddarsydda för olika behov och vi sätter stort värde på om urvalet är bra.

Det finns för övrigt stora skillnader mellan de olika massagestolarna. Vissa modeller har många program, medan andra bara har några få.

Massasjeputer

Massagekuddar: Det finns stora skillnader mellan de olika massagestolarna när det gäller antalet luftkuddar.

Rent generellt innebär fler massagekuddar en bättre och mer lokaliserad massage till de olika muskelgrupperna.

I praktiken används massagekuddarna för att ge kompressionsmassage och vanligtvis placeras de kring de stora muskelgrupperna.

Varmefunksjon

Värmefunktion: Det är inte särskilt bekvämt att få en djupgående massage när musklerna är kalla.

De allra flesta massagestolar kommer därför med en inbyggd värmefunktion. Detta kan hjälpa till att mjuka upp spända och stela muskler, samtidigt som det kan ge smärtlindring vid muskelbesvär.

Värmefunktionerna ger oftast en temperatur på 40-50 °C.

Størrelse

Storlek: Man måste självklart tänka över hur stor massagestol man behöver.

Generellt sett tar en massagestol lite mer plats än en vanlig stressless-stol.

Här bör du alltså tänka igenom hur mycket utrymme du har tillgängligt, samtidigt som du bör se till att du har gott om plats i själva stolen.

Vikt

Högsta användarvikt: Alla massagestolar har en maximal användarvikt.

För att se till att du verkligen får nytta av massagestolen är det därför viktigt att du kontrollerar just detta.

Fundera också på om det är fler personer som ska använda massagestolen, och ha gärna lite extra marginal vad gäller den maximala användarvikten.

Pris

Pris: Jämfört med andra massageprodukter har massagestolar en relativt hög prislapp.

Detta är egentligen inte förvånande, eftersom massagestolarna också är mycket mer avancerade än andra produkter på marknaden.

En massagestol kostar vanligtvis mellan 20 000 och 60 000 kronor, och priset varierar kraftigt beroende på funktionsnivån.

Vanliga frågor

down-arrow  Vilken massagestol är bäst i test?

I vårt test av massagestolar har vi utsett Mazzetti till bäst i test.

Det här är ett bra val för dig som ser till både pris och kvalitet, och helhetsintrycket är mycket bra!

down-arrow Hur mycket kostar en massagestol?

Prisnivån för massagestolar är relativt hög. Detta är avancerade produkter som är relativt dyra att tillverka.

De mest prisvärda budgetalternativen brukar kosta från 10 000 kronor och uppåt. Om du är ute efter bra kvalitet bör du räkna med att betala minst 20 000-30 000 kronor.

De dyraste premiummodellerna kostar ofta mycket mer än så, upp till 100 000 kronor.

down-arrow Tar en massagestol stor plats?

Jämfört med många andra massageprodukter tar en massagestol relativt stor plats.

I praktiken kan man jämföra den med en lite större stressless-stol. Du behöver alltså inte någon enormt stor plats och du kan alltid ersätta din stressless-stol med en massagestol!

down-arrow Hur mycket väger en massagestol?

Massagestolar är relativt tunga.

De väger ofta från 60 kg och långt över 100 kg. Produktvikten kan ses som ett bra mått på hur stabil konstruktionen är.