Cosori Premium Smart Test

Innehåller annonslänkar question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Airfryers, eller luftfritöser, har på senare tid blivit väldigt populära. Vi har tagit ett grepp om toppmodellen Cosori Premium Smart. Är den verkligen så bra som det sägs?

Cosori Premium Smart: Kort Sammanfattning

BÄSTA PREMIUMVAL - Cosori Premium Smart

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Cosori Premium Smart
Kapacitet: 2,2 kg Touchskärm: Ja Maximal temperatur: 205 °C Förhandsinställningar: 11 Appstyrning: Ja Material: Borstad metall Effekt: 1 700 W Vikt: 5,6 kg

Cosori Premium Smart är en uppgradering av föregångaren, Cosori Premium.

Funktionsmässigt är dessa luftfritöser helt identiska. Båda modellerna levereras med en stilren design i borstad metall och har samma bra alternativ med tillagningslägen.

Efter att ha testat Cosori Premium Smart har vi åter igen fått ett mycket gott intryck. Matkapaciteten är på hela 2,2 kilo och Cosori Premium Smart är därför perfekt när man ska tillaga mat åt flera personer samtidigt.

Via kontrollpanelen kan du välja mellan hela 11 olika tillagningslägen och det är lätt att hitta goda recept i det medföljande recepthäftet. Alla recept finns också att läsa i mobilappen. Det gillar vi!

Själva resultatet blev också förvånansvärt bra. Vi testade med en mängd olika rätter och Cosori Premium Smart klarade utmaningarna på rak arm. Här kan du lätt och smidigt laga god och nyttig mat på ett enkelt sätt!

Cosori Premium Smart klara sig väldigt bra i vårt test. Luftfritösen är lätt att använda och de olika tillagningslägena öppnar för mängder med möjligheter. Det här är kvalitet rakt igenom!

Fördelar

  • Snygg design.
  • Många tillagningslägen.
  • Enkel att hantera.
  • Användarvänlig mobilapp.
  • Bra kapacitet för behållaren.
  • Enkel rengöring.
  • Bra resultat!

Nackdelar

  • Det blir lätt fingeravtryck på kontrollpanelen.

Matlagnings- och tillredningslägen

Cosori Premium Smart Airfryer

Det första vi lade märke till hos Cosori Premium Smart var den snygga designen. Luftfritösen levereras i borstad metall och gör sig bra på köksbänken.
Med tanke på matbehållarens generöst tilltagna kapacitet är Cosori Premium Smart heller inte särskilt stor. Perfekt för dig som har begränsat med utrymme i köket!

Rent estetiskt är vi nöjda med produkten, men vi tar det viktigaste först. Hur bra är Cosori Premium Smart för att tillaga hälsosam och välsmakande mat?

11 olika tillagningslägen

Tillagningslägena är enkla och praktiska förhandsinställningar för olika rätter. Med de här programmen kan du enkelt och snabbt tillaga maten och inställningarna är särskilt anpassade för olika ingredienser.

I den uppsjö av olika luftfritöser som finns på marknaden sticker Cosori Premium Smart ut särskilt väl när man tittar på urvalet av de olika lägena. Med den här modellen har du möjlighet att välja mellan hela 11 olika lägen.
Som jämförelse kan nämnas toppmodellerna från Philips med 4-5 förinstallerade lägen, och därför är vi väldigt nöjda med urvalet. Här sopar Cosori helt enkelt motståndarna av planen!

Bland de olika lägena hittar du program för både pommes frites, kyckling, skaldjur, nötkött, bacon, räkor, frysmat, grönsaker, rotfrukter, bröd och dessert. Det krävs skicklighet att inte lyckas hitta ett passande läge för de flesta måltider!

Cosori Logo

Cosori.se

Beställ Cosori Premium Smart här!

Mycket bra resultat

Pommes Frites med Cosori Premium Smart
Det är nästan ett måste att testa pommes frites i en airfryer. Bra resultat!

Kan man verkligen skaffa sig en airfryer utan att prova pommes frites?

Pommes frites är mer eller mindre en signaturrätt för både airfryers och vanliga fritöser, och vi var såklart tvungna att se hur Cosori Premium Smart klarade utmaningen. Har Cosori lyckats ta fram en airfryer som gör bra pommes frites?

Här väljer vi att svara med ett tydligt och rungande JA!

Resultatet var enkelt och perfekt. Vi provade med både frysta pommes frites och färska potatisstrimlor som vi själva skar. Smaken var helt enkelt enastående, och vi förstår ärligt talat inte varför man ska använda sig av en vanlig fritös när resultatet blir så här bra.

Själva matlagningen gick också som en dans. Vi följde helt enkelt recepten i appen och startade airfryer med de rekommenderade inställningarna.
Halvvägs in i matlagningen hörde vi ett litet pip från Cosori Premium. Det var dags att vända lite på maten för att få bästa möjliga resultat. Här är det nästan omöjligt att göra fel!

Grillspett ingår

Cosori Premium Smart Grillspett
Grillspetten är perfekta om du vill ha sommarstämning året runt. Vad sägs om några läckra vegetariska spett?

När vi först packade upp airfryern förstod vi inte riktigt vad de medföljande spetten var till för. Fast snart gick det upp för oss. Grillspett såklart!

Vi var givetvis tvungna att testa några goda vegetariska spett. Grillsäsongen kan väl hållas igång året runt?

Utöver grillspetten medföljer även ett praktiskt grillgaller som spetten kan vila på. Gallret placeras enkelt inuti matkorgen, och det enda som återstår är att välja ett lämpligt tillagningsläge.
Vi valde grönsaksläget och efter cirka 10 minuter var grillspetten klara. Goda och välsmakande tillbehör!

Användarvänlig

Cosori Premium Smart kan som sagt skötas från en tillhörande mobilapp. Lyckligtvis har Cosori dock sett till att man även enkelt ska kunna använda luftfritösen utan mobilappen.

Tydlig kontrollpanel

Cosori Premium Smart Kontrolpanel
Den praktiska kontrollpanelen är lätt att använda och du det finns snabbknappar för alla tillagningslägen.

En av de stora fördelarna med Cosori Premium Smart är den praktiska kontrollpanelen. Här hittar du snabbknappar för alla tillagningslägen och det är enkelt att justera både tid och temperatur.

Via den inbyggda displayen får du löpande information om återstående tid och det är helt enkelt lekfullt lätt att komma igång med matlagningen. Vi på redaktionen uppskattar också särskilt Keep warm-funktionen. I praktiken innebär detta att luftfritösen behåller värmen på, så att du inte behöver använda Pre Heat-funktionen om det är kort tid till nästa omgång.

LCD-skärmen ger också besked om när det är dags att vända maten inne airfryern. Premium Smart ger också ett litet ljud ifrån sig så du behöver inte stå vid luftfritösen under hela matlagningen.

På den negativa sidan märkte vi att det snabbt bildades fingeravtryck på displayen. Inte mycket att säga i det stora hela, men det kan vara bra att gå över panelen med en liten trasa efter tillagningen.

Cosori Logo

Cosori.se

Beställ Cosori Premium Smart här!

Överlägsen mobilapp

Cosori Premium Smart Mobilapp
Via den medföljande mobilappen hittar du massor av recept och matlagningen kan enkelt startas via appen.

Ok. Cosori Premium Smart kan enkelt användas utan mobilappen, men blir luftfritösen ännu smidigare att använda med mobilappen?

Rent allmänt är vi ofta lite skeptiska när vi ser olika produkter för hemmet som går att styra från en mobilapp. Ofta är anslutningen lite komplicerad och leder ofta till mer huvudvärk än vad det är värt. Men så är det inte med Cosori Premium Smart!

VeSync-appen är mycket användarvänlig och har i skrivande stund över 500 000 nedladdningar på Android Play Store. Med över 8 000 recensioner har appen ett genomsnittligt betyg på 4,4 stjärnor. Det talar för sig själv!

Anslutningsprocessen är faktiskt ganska enkel. Efter att ha laddat ner appen behöver du bara hitta rätt produkt i listan och sedan trycka på anslut. VeSync och Cosori sköter sedan resten, och mobiltelefonen kopplas till airfryern.

Via mobilappen får du tillgång till över 100 olika recept. Dessa är specialanpassade för Cosori Premium Smart, och recepten ser ut att vara kompletta. Det ges bra information om hur maten ska tillagas, både innan och efter att maten ställs in i luftfritösen. I varje recept hittar du även en knapp för att laga det aktuella receptet. När du trycker på den ändrar Cosori Premium Smart automatiskt till de inställningar som anges i receptet. Det gillar vi!

Eget recepthäfte

Cosori Premium Smart Recepthäftet
Du måste inte använda den tillhörande mobilappen. I det medföljande recepthäftet får du massor med bra inspiration.

Cosori Premium Smart kan som sagt även användas utan mobilappen. Här har Cosori fokuserat på att ge i både påse och säck och det medföljande recepthäftet är perfekt för dig som vill göra på ”gamla sättet”.

Recepten är desamma som de som finns i appen, och instruktionerna är klara och tydliga. Enda nackdelen med receptboken är att du självklart måste välja inställningar via kontrollpanelen.

Behållarkapacitet & rengöring

Cosori Premium Smart levereras med en stor matkorg. Korgen rymmer hela 2,2 kilo, och den är gjord så att du kan laga mat för 3 – 5 personer åt gången. Om du ska laga mat för ännu fler personer ser Keep Warm-funktionen till att luftfritösen inte behöver värmas upp mellan varje omgång.

Men hur är den då efter matlagningen? Hur enkelt är det egentligen att rengöra Cosori Premium Smart?

Den avtagbara matkorgen är icke-vidhäftande och är både PFOA- och BPA-fri. Du väljer själv om du vill diska för hand eller i diskmaskin, och tillverkaren annonserar själv att matkorgen tål att diskas i maskin. Bekvämt för dig som inte vill lägga tid på att diska för hand!

Sammanfattningsvis

Cosori Premium Smart lever upp till förväntningarna, och mer än så. Luftfritösen levereras med ett flertal olika förhandsinställningar och framstår som en av de mest användarvänliga fritöserna på marknaden.

Själva tillagningsresultatet blev mycket bra, och vi är överlag väldigt nöjda med den här produkten. 5 av 5 stjärnor i vårt test!

Cosori Logo

Cosori.se

Beställ Cosori Premium Smart här!