WalkingPad R2 Pro Test: Kompakt Löpband

Innehåller annonslänkar question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

WalkingPad R2 Pro är en uppgradering av den populära föregångaren R1 Pro. Hur klarar den sig i vårt test, och hur upplevde vi R2 Pro?

WalkingPad R2 Pro Test: Kort Sammanfatning

Bästa Kompakta Löpband - WalkingPad R2 Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
WalkingPad R2 Pro
Maxhastighet: 12 km/t Max lutning: Ingen lutning Träningsdator: Ja Träningslägen: 3 Fällbart: Ja Transporthjul: Ja Max användarvikt: 110 kg Produktvikt: 33 kg

WalkingPad R2 Pro är ett mycket kompakt och lätthanterligt löpband, som levereras med en maxhastighet på 12 km/h.

R2 Pro är en uppgradering av den populära föregångaren R1 Pro. Nytt med dessa modeller är att utformningen fått ett rejält lyft. Samtidigt har även motor, löpband och LED-display fått en översyn.

Det första vi märker är att det knappt behövs någon form av montering. Löpbandet levereras helt enkelt förmonterat. Det uppskattar vi!

Med sina 4 lager ger löpbandet bra dämpning även i relativt höga hastigheter och vi är förvånade över hur låg ljudnivån faktiskt är.

Precis som sin föregångare har också WalkingPad R2 Pro stöd för 3 olika lägen. Gångläget har en hastighet på 6 km/h, medan löpläget kan ge en hastighet på upp till 12 km/h. Dessutom kan det automatiska läget justera löpbandets hastighet utifrån ditt rörelsemönster.

Som framgår av bilderna tar WalkingPad R2 Pro väldigt lite plats. Löpbandet passar därför bra för dig som har begränsat med utrymme eller som eventuellt letar efter ett praktiskt löpband att ha på kontoret. Med maxhastigheten på 12 km/h kan du också ta ganska intensiva joggingturer på bandet.

WalkingPad R2 Pro är en bra allrounder för dig som vill ha ett kompakt och lätthanterligt löpband.
Ljudnivån är låg, och löpbandet med sina 4 lager ger bra dämpning!

Fördelar

 • Kompakt.
 • Lätt att hantera.
 • Bra dämpning.
 • Låg ljudnivå.
 • Appstyrning.
 • Fjärrkontroll.
 • 3 olika lägen.
 • Transporthjul.
 • 2 års garanti.

Nackdelar

 • Passar inte för intensiva intervallpass.
 • Maximal användarvikt kunde varit högre.
 • Ingen svensk bruksanvisning.
 • Man behöver ha mobilappen för att kunna använda alla funktioner.

WalkingPad R2 Pro: Hastighet och löpband

WalkingPad R2 Pro Test
WalkingPad R2 Pro kommer med en uppgraderad motor och maxhastigheten är 12 km/h.

WalkingPad R2 Pro är som sagt en uppgradering av sin föregångare, R1 Pro. Medan R1 Pro hade en maxhastighet på 10 km/h, erbjuder den nya och uppgraderade versionen hastigheter upp till 12 km/h. Det beror främst på att motorn fått ett rejält lyft och vi noterar också att löpbandet trots det inte är tyngre. Det gillar vi!

Trots att du kan springa snabbare på många andra löpband är vi ändå nöjda med maxhastigheten. Med sin kompakta design är WalkingPad R2 Pro inte tänkt att vara en typisk intervalltränare. Samtidigt gör hastigheten på 12 km/h att du kan ta relativt intensiva joggingturer. Med en medelhastighet på 12 km/h kan du springa 5 kilometer på bara 25 minuter. Detta är mer än utmanande nog för de flesta av oss!

Den kompakta utformningen gör också WalkingPad R2 Pro väl lämpad att ha som löpband på kontoret. Vad sägs om att placera den framför skrivbordet så att du får lite extra rörelse i vardagen?

Olika träningslägen

WalkingPad R2 Pro gångläge
I gångläge tar WalkingPad R2 Pro ännu mindre plats eftersom ramen på främre delen av bandet kan fällas ner.

Precis som sin föregångare kommer WalkingPad R2 Pro med 3 olika träningslägen. De olika lägena är speciellt utformade för att antingen gå eller jogga på löpbandet. Dessutom har du det automatiska läget som kan anpassa hastigheten utifrån ditt rörelsemönster.

Gångläge

Om du väljer att ställa in WalkingPad R2 Pro på gångläge får du en maxhastighet på 6 km/h. Detta är perfekt när du vill ha ett lugnare träningspass, eller möjligen för dig som ska använda löpbandet på kontoret.

Vi på redaktionen värdesätter också att löpbandet tar upp extremt liten plats när det är inställd i gångläge. I gångläge fälls ramen på främre delen av bandet ner och R2 Pro ryms därför enkelt på de flesta ställen. Hur skulle det till exempel vara att placera löpbandet framför skrivbordet på kontoret?

Det finns dock några saker att vara medveten om. Första gången du använder R2 Pro är hastigheten begränsad till 3 km/h. För att öka hastigheten måste du antingen ansluta löpbandet till KS Fit-appen, eller eventuellt promenera på bandet i 1 kilometer. I det stora hela  ser vi egentligen ingen anledning till att den här gränsen finns där. Den enda anledningen vi kan tänka oss är att tillverkaren försöker ge ett extra skäl till att installera appen på mobilen.

Löpläge

När du känner för ett lite mer intensivt träningspass kan du höja ramen på framsidan av löpbandet vilket gör att R2 Pro går in i löpläge. I detta läge är maxhastigheten 12 km/h, vilket motsvarar snabb joggning.

Trots att WalkingPad R2 Pro är ett kompakt löpband känns det faktiskt riktigt bekvämt när man rör sig i 12 km/h. Mycket av detta beror på det inbyggda 4-lagers bandet som ger bra dämpning för leder och knän.

Automatiskt läge

Det automatiska läget är gjort för dig som vill slippa justera hastigheten under ditt träningspass. I det här läget kan WalkingPad R2 Pro analysera ditt rörelsemönster och justera bandets hastighet utifrån detta. Observera också att det automatiska läget endast kan användas när ramen är nedfälld (gångläge). Maxhastigheten i automatiskt läge är alltså 6 km/h.

Efter vårt test konstaterar vi att det automatiska läget fungerar riktigt bra. Löpbandet kommer upp i högre hastighet ju snabbare vi rör benen och saktar på motsvarande sätt ner hastigheten när vi rör oss långsammare. I det stora hela tycker vi dock att det är bekvämare att använda det manuella läget.

Bekvämt löpband

Löpbandet på WalkingPad R2 Pro är utrustad med ett 4-lagers dämpningssystem.
Löpbandet på WalkingPad R2 Pro är utrustad med ett 4-lagers dämpningssystem.

WalkingPad R2 Pro är som sagt utrustad med ett 4-lagers dämpningssystem. I praktiken ger löpbandet mycket bättre dämpning än sin föregångare R1 Pro. Detta framhålls också av tillverkaren som själv hävdar att löpbandet har fått ett rejält lyft.

I gångläge upplever vi dämpningen som mer än tillräcklig. Att promenera på WalkingPad R2 Pro kan jämföras med att röra sig ute i mjuk terräng, till exempel på en öppen gräsyta. Löpbandet är i sig ganska tunt men har trots det genom flera tester visat sig ha en bra hållbarhet. Det gillar vi!

Men hur är löpbandet när hastigheten ställs in på max, 12 km/h?

Jodå. Fokuserar man uteslutande på dämpningen upplevs detta ändå som tillräckligt. Om vi ska säga något negativt så blir det måtten på löpbandet. Med en längd på endast 120 cm, och en bredd på 44 cm är WalkingPad R2 Pro helt enkelt inte särskilt lämplig för oss som mäter mer än 185 cm över marken. Om du är längre än 185 cm kommer du helt enkelt uppleva det lite jobbigt att röra dig på löpbandet om du springer sådär 7 – 8 km/h.

Som vi tidigare nämnt är WalkingPad R2 Pro dock inte avsedd för den som vill ha ett intensivt träningspass. Samtidigt vill vi också poängtera att ljudnivån är mer än acceptabel. Oftast hör vi bara ljudet av fötterna när de träffar löpbandet, och utöver det hörs bara ett svagt surrande ljud som kommer direkt från bandet. Godkänt!

Kompakt och stilren utformning

WalkingPad R2 Pro kan enkelt fällas ihop och läggas åt sidan när den inte används.
WalkingPad R2 Pro kan enkelt fällas ihop och läggas åt sidan när den inte används.

Löpband är ofta inte särskilt snygga. Därför kan vi glatt konstatera att WalkingPad R2 Pro faktiskt är ett undantag från den regeln.

Designmässigt framstår R2 Pro som ett genomtänkt och stilrent löpband och den svarta finishen gör att det passar in så gott som överallt. När löpbandet används tar det inte heller så mycket plats och R2 Pro är därför ett bra alternativ för dig med begränsat utrymme.

I likhet med de flesta löpband för hemmabruk kan även R2 Pro fällas ihop. Att fälla ihop den är förvånansvärt enkelt, och det tar bokstavligen inte mer än några sekunder. När bandet väl är hopfällt är det också lätt att flytta tack vare de inbyggda transporthjulen på undersidan.

Vikten bidrar ytterligare till att WalkingPad R2 Pro uppfattas som ett lätthanterligt löpband. Med en tjänstevikt på endast 33 kg är det inga problem att dra den över en tröskel eller två. Vill man ta den till jobbet borde man inte heller stöta på några större problem.

Inbyggd träningsdator

WalkingPad R2 Pro Display
WalkingPad R2 Pro har en enkel och intuitiv LED-display på framsidan.

Vad vore ett löpband utan en inbyggd träningsdator?

Datorn på WalkingPad R2 Pro är inte i närheten av lika avancerad som datorerna som finns på toppmodellerna från Masterfit och Abilica men gör ändå ett bra jobb. Via LED-displayen kan du till en början se tidsåtgång, sträcka och aktuell hastighet. När du har använt mobilappen kan datorn även räkna antalet steg, samt ge en uppskattning av kaloriförbrukningen under träningspasset. Ytterligare ett försök från tillverkaren att tvinga användaren till mobilappen, med andra ord.

De 3 försänkta knapparna under LED-displayen kan alla tryckas in. Här kan du sätta bandet i standby-läge, aktivera manuellt läge och aktivera det automatiska läget. Dessa funktioner finns givetvis även via fjärrkontroll, men är samtidigt ett trevligt tillägg för den som för allt i världen varken till använda appen eller fjärrkontrollen.

Appstyrning och mobilhållare

På framsidan av WalkingPad R2 Pro hittar du en praktisk mobil- och surfplatthållare.
På framsidan av WalkingPad R2 Pro hittar du en praktisk mobil- och surfplatthållare.

Som sagt får du ut det mesta av WalkingPad R2 Pro om du väljer att ladda ner den tillhörande mobilappen, KS Fit.

Det första intrycket av appen är inte särskilt bra. På Google Play Store har KS Fit ett genomsnittligt betyg på bara 1,6 / 5, baserat på över 900 recensioner. Vi var därför spända på att börja använda appen.

Personligen förstår vi inte helt varför appen har fått dåligt betyg. Kopplingen mellan löpbandet och appen gick smidigt och det hela gick faktiskt mycket snabbare än många andra smarta produkter vi testat. Vi upplevde inte heller några problem med att lagra träningsinformation via appen och start/stopp av bandet fungerade bra. Hastighetsjusteringen gick också som förväntat. Vi noterar även att appen inte kan användas i liggande läge. Lite lustigt med tanke på att mobilhållaren är utformad så att mobilen sitter fast bäst om den sätts dit på bredden.

Tittar man på bedömningarna ser man ändå att detta gäller långt ifrån alla. Flera uppger att det är svårt att registrera en användare, och att appen har svårt att koppla upp sig till själva bandet. Det nämns också att KS Fit har svårt att registrera träningsdata för varje pass, medan andra har haft problem med att uppdatera appen. Här finns uppenbarligen en viss förbättringspotential med andra ord.

Bekväm fjärrkontroll

Fjärrkontrollen är liten och nätverksansluten och är ett bra alternativ till appen.
Fjärrkontrollen är liten och nätverksansluten och är ett bra alternativ till appen.

För er som inte vill koppla upp alla möjliga produkter och prylar till nätverket hemma vill vi även påpeka vi att WalkingPad R2 Pro levereras med en fjärrkontroll. Om du bara använder fjärrkontrollen missar du dock en del funktioner på bandet. Både registrering av träningsdata, stegräkning och kaloriförbrukning är inte tillgängliga förrän du använder appen.

Å andra sidan är fjärrkontrollen extremt lätt att använda. För att öka hastigheten, trycker du på plusknappen, och på motsvarande sätt sänker du hastigheten genom att trycka på minusknappen. För att ändra läge, tryck på den nedre knappen på fjärrkontrollen.

Installation

Det finns inte mycket att säga om installationen av WalkingPad R2 Pro. Löpbandet levereras nästan färdigmonterat och du behöver faktiskt inte skruva fast en enda lös del. Det enda arbetet du får räkna med är att justera fotstöden så att bandet ligger rakt på golvet samt att fästa säkerhetsvajern i främre delen av bandet. Detta uppskattar vi!

Xiaomi WalkingPad R2 Pro: Sammanfattningsvis

WalkingPad R2 Pro är en bra allrounder för dig som vill ha ett kompakt och lätthanterligt löpband.
Ljudnivån är låg, och löpbandet med sina 4 lager ger bra dämpning!