Flowgun Pro 2.0 Test: Bästa premiumval!

Innehåller annonslänkar question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vi har haft sådan tur och har fått testa den uppdaterade och robusta massagepistolen Flowgun Pro 2.0. Hur upplevde vi Flowgun Pro, och vad blev resultatet av vårt test?

Flowgun Pro 2.0: Kort Sammanfatning

BÄSTE PREMIUMVAL - Flowgun Pro 2.0

4.3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Flowgun Pro 2.0
Antal behandlingsnivåer: 6 Slagdjup/amplitud: 10 mm Antal massagehuvuden: 6 Batteritid: 3-8 timmar Ljudnivå: 60 dB Vikt: 970 gram Laddningstid: 4 timmar Motorns maxeffekt: 252 W.

När vi fick Flowgun Pro 2.0 förväntade vi oss en vanlig massagepistol med helt vanliga funktioner. Det vi fick med posten var långt mer än vi hade förväntat oss. Vår upplevelse av Flowgun Pro 2.0 var riktigt bra!

Flowgun Pro 2.0, som är en uppgraderad version av Flowgun Pocket, har först och främst en utformning och en byggkvalitet som överträffar alla massagepistoler vi har testat hittills. Om du trodde silke var mjukt, då har du inte känt på Flowgun Pro 2.0!

Det är förresten inte bara det yttre som tilltalar. Den bra effekten (1400 – 3200 slag per minut) fick oss att längta efter varje gång vi använde den. Samtidigt är amplituden tillräcklig.

Massagepistolen har även inbyggda sensorer för att skydda användaren. Med den inbyggda sensorn stängs Flowgun Pro 2.0 av efter cirka 10 minuters användning. Detta gäller endast den första veckan du använder massageapparaten. Från det ögonblick du börjar använda den kommer den gradvis öka tiden för din massage efter behov. Det här är funktionalitet vi uppskattar!

Flowgun Pro 2.0 har de bra egenskaper och funktioner vi letar efter för en massagepistol. Här tänker vi  bland annat på den inbyggda sensorn, fokus på användarsäkerhet, samt det behagliga och solida materialet!

Fördelar

 • Exceptionellt bekväm att hålla i.
 • Bra kvalitet.
 • Praktiskt etui för resor.
 • Information om användningsområden ingår.
 • Skandinavisk design.
 • Trevlig historia bakom produkten.
 • Fokus på säker och korrekt användning.

Nackdelar

 • Ingen svensk bruksanvisning.
 • Aningen brett grepp.
 • Kunde haft lite högre amplitud.

För nybörjaren och idrottaren

Flowgun Pro 2.0 kommer med 6 munstycken och en separat laddare.
Flowgun Pro 2.0 kommer med 6 munstycken och en separat laddare.

Flowgun Pro 2.0 uppger att denna massagepistol är avsedd för alla; både idrottare, vältränade och otränade. Du behöver heller inte använda massagepistolen i samband med träning eftersom en massageapparat kan hjälpa mot alla typer av muskelgrupper.

Om du haft en lång dag på kontoret känner du förmodligen av det i rygg, axlar och ben. Då gör en bra runda med Flowgun Pro 2.0 extra gott. Vi rekommenderar att avsätta 5 minuter för att få bort eventuella spänningar som har satt sig.

Munstyckena på massagepistolen är desamma som alla andra munstyckena, men denna har faktiskt två bollhuvuden. Den ena är i silikon medan den andra är i samma sköna kvalitet som resten av massagepistolen är gjord av.

Det runda huvudet. Vi testade detta på de stora muskelgrupperna, och det rekommenderas att det används på rumpan, låren och den stora bröstmuskeln.

Bollhuvudet. Vi vet av erfarenhet att detta bör användas på områden som behöver lite mer djupgående massage. Vi testade det på vadmuskeln och kände att vibrationen på nivå 1 (1400 rpm) var mer än tillräckligt med detta munstycke.

Det platta huvudet. Det platta massagehuvudet fungerar bäst på stora ytor, och vi testade det på sätesmusklerna. Den river bra, och vi rekommenderar att du håller dig till nivå 3 på denna (2300 rpm).

Gaffelhuvudet. När vi såg instruktionerna som medföljde såg vi att massagehuvudet som är format som en gaffel är perfekt för att massera akillessenan. Även om det var en ny känsla, kommer det inte vara sista gången vi masserar det här området. Då området kan vara känsligt för många rekommenderar vi vibrationsnivå 1 här (1400 rpm).

Svamphuvudet. Vi använde massagehuvudet med svampformen under skulderbladet eftersom det området rekommenderades i bruksanvisningen för det här massagehuvudet. Det gjorde gott för de ömma axlarna efter styrkepasset vi hade genomfört med fokus på överkroppen. Här kan du utan problem köra på vibrationsnivå 2 (1800 rpm).

Silikonhuvudet . Detta massagehuvud är mjukare än det vanliga massagehuvudet. Bruksanvisningen visar att man kan använda den på både ben, lår och axlar, men de skriver också att den lämpar sig bra för att massera hela kroppen. Detta blev faktiskt vårt favorithuvud för Flowgun Pro 2.0. Detta klarar kroppen på alla vibrationsnivåer (1400-3200).

Flowlife logo

Flowgun Pro 2.0

Fokus på säker och korrekt användning!

Hållbarhet, utveckling och värde

Med Flowgun pro 2.0 får du en borstlös motor med låg ljudnivå och en ljusindikator för tryckmätning.
Med Flowgun pro 2.0 får du en borstlös motor med låg ljudnivå och en ljusindikator för tryckmätning.

Det är så trevligt att se tillverkare som tar sig tid att tänka på miljö och hållbarhet. Vi är mycket nöjda med att Flowlife levererar användarvänliga produkter som sätter hållbarhet främst. Deras värderingar omfattar kvalitet och personlig utveckling, och detta återspeglas verkligen i Flowgun Pro 2.0.

Denna modell har en ny funktion med trycksensorer som varnar med ljus när du trycker lite för hårt. På bilden kan du se att det finns en trycksensor med ljusindikatorer.

Lampan indikerar trycket du har på massagepistolen. Det vill säga trycket du pressar mot kroppen och på den aktuella muskelgruppen.

När vi använde massageapparaten talade ljusindikatorn om för oss hur mycket tryck vi faktiskt lade på området som vi masserade. Därmed kunde vi jämföra trycket på de olika områdena runtom på kroppen. Man ska till exempel inte använda lika hårt tryck på nackmuskeln som på lårmuskeln!

Flowlife logo

Flowgun Pro 2.0

Fokus på säker och korrekt användning!

Funktioner som får dig att prestera

Effektiv massage efter träning med Flowgun Pro 2.0.
Effektiv massage efter träning med Flowgun Pro 2.0. Testad på låret, med det platta massagehuvudet.

Vi nämnde ju att massagepistolen har 6 olika intensitetsnivåer (vibration). Men vi måste också nämna att nivå 6 är en så kallad auto-nivå. Det vill säga att den här funktionen växlar mellan de olika vibrationsnivåerna med intervaller på 10 sekunder. Var tionde sekund ändrar den vibrationsnivån, och intervallen ser ut så här: 3200 – 2700 – 2300 – 1800 – 1400.

OBS! Om du är en oerfaren användare rekommenderar vi att du använder vibrationsnivå 1 eller 2 till att börja med (1400 rpm eller 1800 rpm).

Det som är perfekt med Flowgun Pro 2.0 är att den har en inbyggd sensor som ser till att du inte masserar för länge på varje muskelgrupp. När vi var klara med 10 minuters lårmassage så ville den helt enkelt inte mer.

Först blev vi lite sura, men efter att ha läst mer i bruksanvisningen förstod vi att den bara skulle berätta för oss att vi måste gå vidare till nästa muskelgrupp. Det rekommenderas att inte massera mer än 10 minuter åt gången per område. Om massagepistolen används efter träning skulle vi säga att denna funktion är ett måste!

Flowgun Pro 2.0: Sammanfattning

Det råder ingen tvekan om att Flowlife fokuserar på användaren. De förmedlar att alla ska ha ett flow i kroppen, liksom i livet i stort.

Flowgun Pro 2.0 är utformad för att behandla din kropp med en bekväm och rogivande massage. Trycket från massagepistolen lindrar spänningar och ökar blodgenomströmningen till musklerna.

Sammantaget är vår upplevelse av Flowgun Pro 2.0 väldigt positiv. Vi vill lyfta fram några av de bästa egenskaperna hos denna massageapparat.

 • Fokus på hållbarhet.
 • Otroligt bekväma material.
 • Trycksensor med ljusindikator.
 • Modernt förhållningssätt och bra värderingar.

Vi kan lugnt rekommendera denna massagepistol, och vi kommer garanterat att berätta om den för våra vänner och bekanta. Flowgun Pro 2.0 är helt enkelt en väldigt bra massagepistol!

Flowlife logo

Flowgun Pro 2.0

Fokus på säker och korrekt användning!