Jabra Elite Active 65t Test

Innehåller annonslänkar question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Trots att den är några år gammal är Jabra Elite Active 65t fortfarande en av de mest populära trådlösa hörsnäckorna på marknaden. Hur klarade de sig i vårt test, och hur upplevde vi dem?

Jabra Elite Active 65t: Kort Sammanfattning

BÄSTA BUDGETVAL - Jabra Elite Active 65t

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Jabra Elite Active 65t

Kort sagt, Jabra Elite Active 65t är en mycket mångsidig hörlur. Hörlurarna passar perfekt om du har en aktiv livsstil.

Ljudkvaliteten är bra och ljudet framstår både välbalanserat, rent och kraftfullt. Om du är van vid billiga budgetlurar kommer du säkert bli förvånad över hur väl hörsnäckorna filtrerar bort buller från den omgivande miljön.

Även vid en relativt låg volym är det svårt att uppfatta ljud från omgivningen. Du behöver därför inte skruva upp till en extremt hög volym för att njuta av musiken utan att störas.

Förutom detta får Jabra Elite Active 65t bra betyg både för batteritid och passform. Användarupplevelsen upplevs också i det stora hela som mycket bra.

Jabra Elite Active 65t är ett mycket bra alternativ för dig som letar efter ett par trådlösa hörsnäckor som ger bra ljud.
Lurarna är svettåliga och ger mer än tillräckligt bra ljud. Utan att de kostar skjortan!

Fördelar

  • Bra ljudkvalitet.
  • Svettåliga.
  • Tillräcklig räckvidd.
  • Praktiskt hörlursfodral.
  • Enkel laddning.
  • Egen mobilapp.
  • Bra ljudfiltrering.

Nackdelar

  • Basen kunde ha varit något tyngre.
  • Lite svårt att öppna fodralet.
  • Lite besvärliga snabbknappar på lurarna.

Enkel förvaring och laddning

Jabra Elite Active 65t

En av de första sakerna vi lägger märke till med Jabra Active Elite 65t är själva laddningsmekanismen. Med i paketet hittar du ett litet och behändigt fodral som enkelt kan användas för både förvaring och laddning.

Fodralet har kapacitet för två fulla laddningar av hörlurarna. I praktiken kan du därmed ladda dina hörlurar även när du är på språng.

Batteritiden för hörlurarna är 5 timmar. Efter bara 2 timmar i laddningsfodralet är lurarna återigen fulladdade.

Visuellt är fodralet minimalistiskt och snyggt. Storleksmässigt är det betydligt mindre än flera av konkurrenterna på marknaden. Du kan enkelt lägga ner fodralet i träningsväskan eller till och med byxfickan!

Under testperioden har vi inte upplevt några större problem med förvaringsfodralet. Snarare tvärtom. Vi är mycket nöjda med hur enkelt det är att placera lurarna i fodralet. De anpassade förvaringsfickorna inuti fodralet gör att man direkt förstår hur lurarna ska placeras.

När du stängt igen fodralet sitter lurarna säkert. Om du till exempel har fodralet i fickan på joggingturen behöver du inte oroa dig för att lurarna ska  lossna från laddstationen på vägen. Vi på redaktionen sätter därför stort värde på att Jabra lyckats utforma ett användarvänligt och kompakt laddnings- och förvaringsfodral.

På den negativa sidan kan fodralet ibland vara aningen svårt att öppna. Vi har vid flera tillfällen fått ”bända” lite för att få upp det, kort och gott.

Tillfredsställande ljudkvalitet och bra app

Jabra Elite Active 65t App

Kort sagt, vi är mer än nöjda med ljudet som kommer från Jabra Elite Active 65t.

Via tillhörande mobilappen (Jabra Sound +) kan du själv välja olika lägen. Personligen uppskattar vi lite extra kraftig bas och har därför till stor del använt det förhandsinställda basläget.

Om du vill kan du också ändra de förinstallerade lägena på Jabra enligt dina egna preferenser. I praktiken har vi dock inte lyckats ställa in lägena så att ljudet faktiskt blir bättre. Å andra sidan känner vi att Jabra låter väldigt bra på de förinstallerade lägena.

Basen kunde ha varit aningen tyngre, men till ett så lågt och rimligt pris är vi ändå nöjda. Jämfört med typiska budgethörlurar är detta ändå ett rejält kliv uppåt!

En av hemligheterna bakom den bra ljudkvaliteten som levereras av de här lurarna är den effektiva filtreringsförmågan. Kort sagt, Elite Active 65t gör ett mycket bra jobb med att filtrera bort omgivande brus, även vid låg volym.

Vi tycker också verkligen om den intuitiva autostoppfunktionen. Om du tar bort hörluren från höger öra tystnar musiken helt enkelt. Praktisk!

På samma sätt kan du på Jabra också lyssna på musik samtidigt som du kan höra ljud från omgivningen. Sedan behöver du ta ut den vänstra hörluren, vilket inte gör att musiken stannar.

Du kan även justera dessa inställningar via mobilappen så att du kan anpassa hörlurarna efter dina egna behov.

Bra och bekväm passform

Jabra Elite Active 65t är kort och gott en av de mest bekväma trådlösa hörsnäckorna vi har testat.

Ofta ser man att trådlösa lurar ofta har en lite obekväm passform för att de ska sitta extra bra. Jabra har dock lyckats undvika denna fallgrop. Med Elite Active 65t får du faktiskt ett par trådlösa hörlurar som sitter bra utan att de känns obekväma.

Vi på redaktionen uppskattar också mycket den lilla ”armen” på undersidan av lurarna. Dessa gör det väldigt enkelt att sätta in dem i öronen.

Lurarna sitter både bekvämt och bra i öronen, men det betyder ändå inte att de aldrig ramlar ut. Undertecknad provade ett relativt intensivt pass på boxningssäcken, och upplevde vid 2-3 tillfällen att lurarna nästan flög ur öronen.

Med vanligare träningsformer, som löpning och styrketräning, upplevde vi inga problem med att hörlurarna lossnade under passet. På sidan av lurarna finns det även snabbknappar för att slå på och av lurarna, som i det stora hela fungerar ganska bra .

Knappen på den vänstra kontakten är helt enkelt lite svårare att trycka på. Om hörluren redan sitter inne i örat kan det vara svårt att trycka på den. Det känns helt enkelt lite som att trycka in hela hörluren i örat. Inte bra!

Passar bra för samtal

Trots att Jabra Elite Active 65t först och främst riktar sig till den aktiva konsumenten lämpar sig hörlurarna även för samtal och allmänt kontorsbruk. Ljudkvaliteten på samtalen känns bra och rösterna hörs klart och tydligt på båda ändar av tråden.

Via mobilappen kan du även välja om du vill höra din egen röst samtidigt som du pratar med någon. Till en början var vi lite skeptiska till den här funktionen. I själva verket konstaterar vi att detta faktiskt är en användbar funktion.

hörlurarna gör som sagt ett bra jobb med att filtrera bort brus från omgivningen och utan röståtergivningen kan den egna rösten upplevas som lite ”ullig” och otydlig. Med röståtergivning påslagen märker vi inget av detta, och samtalet går mer eller mindre störningsfritt.

Stabil anslutning

Med trådlösa hörsnäckor blir man givetvis lite orolig för avbrott i anslutningen. Vem vill lyssna på hackig musik?

Enligt Jabra har Elite Active 65t en räckvidd på totalt 10 meter. Detta stämmer också relativt väl överens med våra erfarenheter.

På joggingturer, där mobilen finns i omedelbar närhet, upplevde vi få avbrott i uppkopplingen. På kontoret har vi inte heller upplevt några problem med uppkopplingen.

Den beräknade räckvidden på 10 meter ligger alltså långt innanför, och vi är nöjda!

Ingen tilbud tilgjengelig..