MusclePain Pro Test: Bästa Budgetval!

Innehåller annonslänkar question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

MusclePain är en relativt ny leverantör av massagepistoler. På bara kort tid har de upplevt stora framgångar med sin lätthanterliga och kraftfulla massagepistol.

Leverantören etablerade sig till en början på den danska marknaden. Efter att ha levererat massagepistoler till tusentals väldigt nöjda kunder har MusclePain nu gjort sitt intåg på den svenska marknaden.

Vi på GetFitness har satt klorna i en av dessa massagepistoler. Sammantaget är vi mycket nöjda med vad den här produkten har att erbjuda!

MusclePain Pro: Kort Sammanfattning

BÄSTA BUDGETVAL - MusclePain Pro

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
MusclePain Pro Massagepistol
Hastighetsinställningar: 10 Slagdjup / amplitud: 12 mm Massagehuvuden: 6 Batteri: 6+ timmar Ljudnivå: 30-45 dB

Kort sagt är denna massagepistol från MusclePain ett mycket bra alternativ för dig som försöker komma till rätta med ömma och stela muskler.

Massagepistolen levereras med hela 10 olika hastighetsnivåer så att du enkelt kan anpassa behandlingsfrekvensen efter dig och dina behov.

Den maximala behandlingsfrekvensen är hela 3300 slag per minut, och vid behov kan du potentiellt genomföra mycket intensiva massagebehandlingar.

Den faktiska produktvikten är mycket låg (718 gram), och massagepistolen är därför lätt att hålla i handen. Även vid längre omgångar upplevs massagepistolen som väldigt lätt att hantera.

Ljudnivån är mer än acceptabel, och du kan enkelt sätta dig framför tv:n samtidigt som du behandlar dina ömma och stela muskler.

MusclePain Pro är kort och gott ett fantastiskt alternativ för dig som vill ha en lätthanterlig och smidig massagepistol.
Vi har väldigt lite att klaga på när det gäller den här massagebehandlingen, och batteritiden är på topp!

Fördelar

 • Mycket bra batteritid.
 • Låg produktvikt.
 • Bra variationsmöjligheter.
 • Bekväm förvaringsask.
 • Snygg design.
 • Tydlig LED-display med touchskärm.

Nackdelar

 • Kunde ha haft ett något bättre slagdjup (amplitud)

Praktisk förvaringsask

MusclePain förvaringsask

Det första vi lägger märke till när vi får vår utgåva av MusclePain Pro är den praktiska och snygga förvaringsasken. I asken har du gott om plats för alla tillbehör som följer med.

Överst i asken finns ett litet och praktiskt handtag så att den i praktiken kan användas som en liten resväska. Vi på redaktionen uppskattar också att förvaringsasken väger så lite. Det är alltså lätt att ta med sig massagepistolen vart du än ska!

Kort sagt en väldigt praktisk resväska med andra ord.

Hur väl masserar den?

MusclePain Pro Massage

När vi var klara med det första intrycket var det dags att börja med en aldrig så liten massagebehandling. Det första vi lägger slås av är hur användarvänlig och intuitiv själva massagepistolen är att använda.

Massagepistolen slås enkelt på med en 2-stegs strömbrytare på undersidan av handtaget. Därefter får man användbar information via den inbyggda LED-displayen. LED-displayen sitter på baksidan av massagepistolen och är därför alltid inom synhåll. Såvida du inte masserar musklerna på baksidan av kroppen, förstås.

Displayen ger information om både återstående batteritid och aktuell behandlingsfrekvens.

Vid en första anblick kan detta verka som lite mager information. Vid närmare eftertanke inser vi dock att det i princip bara är den här informationen vi faktiskt behöver.

Faktum är att detta är en av de stora styrkorna med massagepistolen från MusclePain. Den är enkel att använda och tillverkaren har tagit bort alla onödiga funktioner som ofta ställer till problem snarare än att underlätta.

MusclePain Pro levereras dock utan möjlighet till integration med en separat mobilapp.

Musclepain

MusclePain

MusclePain Pro Massagepistol

Behandlingen

LED-display MusclePain Pro

Efter att ha bekantat oss lite med massagepistolen börjar vi med den första behandlingen. Testpersonen hade lite tidigare erfarenhet av massagepistoler och startade därför lugnt med en lätt och skön massage.

Trots att massagepistolen bara gick på cirka 40 % av maximal belastning kan vi konstatera att den ändå ger tillräckligt med tryck för att man verkligen ska känna hur muskulaturen mjuknas upp. Efter en stund gav vi oss  på mer intensiva behandlingsfrekvenser. Och vi är övertygade, det finns mer än tillräckligt med kraft i denna massagepistol.

Den maximala behandlingsfrekvensen är hela 3300 slag per minut. Vi känner inte till några andra massagepistoler på marknaden som erbjuder högre frekvens än den här.

Det är nog heller inte särskilt ofta som man behöver högre frekvens än så. Personligen anser vi att massagen nästan kunde bli för intensiv när vi vågade oss upp till nivå 8.

En annan faktor som många också tar hänsyn till när de köper sin första massagepistol är slagdjupet (amplituden) .
De dyraste versionerna på marknaden har vanligtvis en amplitud på cirka 15 millimeter. MusclePain Pro kommer med en amplitud på 12 millimeter.

Fysiskt blir därför massagen inte lika djupgående med den här massagepistolen som den kunde ha varit med till exempel TheraGun Elite. I gengäld är prislappen på TheraGun betydligt högre.

Efter ca 30 minuter avslutar vi massagebehandlingen, och slutresultatet är fortfarande mer än tillfredsställande. Muskulaturen i kroppen känns lättare än före behandlingen och vi anser att MusclePain Pro är ett bra verktyg för att mjuka upp stela och styva muskler!

Musclepain

MusclePain

MusclePain Pro Massagepistol

Bra variationsmöjligheter

MusclePain Pro Massagehuvuder

I paketet medföljer även 6 olika massagehuvuden. Alla massagehuvuden är anpassade till olika muskelgrupper på kroppen.

Det är för övrigt inget som säger att du inte kan pröva dig fram och använda de massagehuvuden som du tycker är mest behagliga.

 • Det runda massagehuvudet. Detta massagehuvud är speciellt utformat för att ge en kraftfull massage och lämpar sig generellt bra för alla större muskelgrupper.
 • Det platta metallhuvudet. Passar bäst för fram- och baksida av lår, samt biceps.
 • Det runda metallhuvudet. Passar bäst för fram- och baksida av lår, samt ländrygg.
 • Gaffelhuvudet. Passar bäst för nacke, muskler längs ryggraden och vrister.
 • Paraplyet. Passar bäst för magmuskler, bröst och triceps.
 • Den sfäriska. Lämpar sig bäst för fötter, handflator och för lokal smärtbehandling.

Acceptabel ljudnivå

Ett av de största problemen med massagepistoler är ljudnivån. Många av produkterna marknadsförs likväl med löfte om att du enkelt kan se film och tv-serier medan behandlingen pågår.

Vi var därför spända när vi påbörjade behandlingen. Överraskande nog upplevde vi faktiskt att ljudnivån var helt acceptabel.

På de lägsta frekvenserna är ljudnivån låg, och det är inga problem att höra vad som sägs i omgivningen.

Det är dock oundvikligt att den avger en hel del oväsen vid de mest intensiva behandlingsfrekvenserna. Detta är inget unikt för MusclePain Pro, och sammantaget upplever vi inte att den här massagepistolen låter mer än förväntat.

Batteritid

Kort och gott har vi väldigt lite att klaga på vad gäller batteritiden för MusclePain Pro.

Ett fulladdat batteri räcker i ca 7 timmar. Detta är faktiskt i nivå med de dyraste premiummodellerna på marknaden!

Är MusclePain Pro värd pengarna?

Om du letar efter en pålitlig och kraftfull massagepistol är MusclePain Pro enligt vår mening definitivt värt pengarna.

Massagepistolen upplevs som både lätthanterlig och användarvänlig. Den praktiska förvaringsasken gör också att du enkelt kan ta med dig massagepistolen vart du än ska.

Med 6 olika massagehuvuden kan du enkelt anpassa behandlingen till de olika muskelgrupperna och med 10 olika behandlingsfrekvenser har du många alternativ för hur intensiv massagen ska vara.

Som sagt skulle vi gärna sett se att slagdjupet varit något högre. Men massagepistolen gör ändå ett bra jobb med att mjuka upp stel och styv muskulatur.

Slagdjupet är inte heller överraskande lågt, och matchar i princip de andra massagepistolerna som finns i den här prisklassen.

Musclepain

MusclePain

MusclePain Pro Massagepistol